Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την στάση του στο θέμα του ναυαγίου.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «νιώθω απογοητευμένος για τη στάση μελών του ΣΥΡΙΖΑ προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και για δηλώσεις στελεχών του τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την χθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα αλλά και όσα είπε ο κύριος Παπαδημούλης ότι ευθύνεται η Ελλάδα για το ναυάγιο, όταν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σήμερα λέει ότι δεν φταίει η Ελλάδα αλλά κάνει ότι μπορεί».

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί πάνω σε μια τραγωδία να έχει κάποια μικροπολιτικά οφέλη.

Εκτίμησε δε ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην κάλπη σε βάρος όσων προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά πάνω σε αυτή την τραγωδία.

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με κλιμάκιο του κόμματός του στην Καλαμάτα, ζήτησε αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη, επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στην ΕΕ, μετά και το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες, πολιτικές ευθύνες, στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη εδώ και χρόνια. Μια μεταναστευτική πολιτική που μετατρέπει τη Μεσόγειο, τις θάλασσές μας σε υδάτινους τάφους», συγχαίροντας τους λιμενικούς και όλους όσοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση του ναυαγίου, ενώ εξήγησε ότι δεν θέλει να αποδώσει ευθύνες.

«Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει. Είναι αυτονόητο, επιβάλλεται να φυλάσσουμε τα εθνικά μας και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Επιβάλλεται από τη λογική. Επιβάλλεται όμως και από τις αξίες μας και από το διεθνές δίκαιο την ίδια στιγμή να έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορείς να κάνεις το ένα δίχως το άλλο. Πρέπει ταυτόχρονα να κάνουμε και τα δύο. Και την προστασία των συνόρων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής», επισήμανε.

Ακόμη, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ερωτήματα για τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται, σε περιπτώσεις διάσωσης. «Γιατί όταν βλέπουν οι αρχές, εντοπίζουν οι αρχές, προσεγγίζουν οι αρχές, ένα υπέρφορτο πλοίο με 700 και πλέον ανθρώπους, έτοιμο να βυθιστεί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ποια είναι τα πρωτόκολλα -της Frontex- που δεν επιβάλλουν τη διάσωσή του;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα