Υποχωρούν από τα πρόσφατα υψηλά οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, επιβραδύνθηκε σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο.

Η αδυναμία του δολαρίου και η αισιοδοξία για την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ήταν οι μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις του ράλι στο πετρέλαιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, αυτό το ράλι στα συμβόλαια του πετρελαίου σταμάτησε την Παρασκευή, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι το καταναλωτικό αίσθημα και οι δαπάνες των ΗΠΑ παρέμειναν ισχυρά. Σήμερα, οι τιμές δέχονται πιέσεις, καθώς οι traders προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών,  μετά τα αδύναμα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησαν κατά 1,3% στα 78,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,3% στα 78,3 δολάρια το βαρέλι.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας κατά το δεύτερο τρίμηνο (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής Υπηρεσίας, ωστόσο αλλά επιβραδύνθηκε σημαντικά από το 2,2%  που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,3% το δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 7,3%.

Διαβάστε περισσότερα