‘Ανοδο 1% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, αφού οι κορυφαίοι εξαγωγείς Σαουδική Αραβία και Ρωσία επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για επιπλέον εθελοντικές περικοπές στην προσφορά πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 1,03 δολάρια ή 1,21% στα 85,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate διαμορφωνόταν στα 81,58 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 1,07 δολάρια ή 1,33%.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε τη Δευτέρα, αφού τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent και WTI έχασαν το καθένα περίπου 6% την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα συνεχίσει με την πρόσθετη εθελοντική περικοπή της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Δεκέμβριο για να διατηρήσει την παραγωγή σε περίπου 9 εκατομμύρια bpd, ανέφερε πηγή του υπουργείου Ενέργειας σε δήλωσή της.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή της προσφοράς κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: