Ανακάμπτουν από τα χαμηλά έξι μηνών οι τιμές του πετρελαίου, αλλά οι επενδυτές παρέμειναν ανήσυχοι για την υποτονική ζήτηση και την οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 27 σεντς ή 0,4% στα 74,56 δολάρια το βαρέλι . Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 24 σεντς, επίσης 0,4%, στα 69,62 δολάρια το βαρέλι.

“Οι αγορές πετρελαίου μπορεί να ήταν υπερπουλημένες”, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι μια “βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη”, ανέφερε σε σημείωμά της η Tina Teng, αναλύτρια αγορών της CMC Markets.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η αγορά τρόμαξε από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η παραγωγή των ΗΠΑ παραμένει κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, παρόλο που τα αποθέματα μειώθηκαν, ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της ANZ.

Μέρος της πτωτικής τάσης ήταν επίσης αποτέλεσμα των υψηλότερων αποθεμάτων καυσίμων προϊόντων, ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 223,6 εκατ. βαρέλια, ανέφερε η EIA την Τετάρτη, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες για αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, η δομή της αγοράς για τα συμβόλαια Brent άλλαξε προς διαπραγμάτευση σε contango, με τα συμβόλαια για βραχυπρόθεσμη παράδοση φθηνότερα από ό,τι έξι μήνες αργότερα. Τα συμβόλαια WTI άλλαξαν επίσης προς διαπραγμάτευση σε contango σε διάστημα άνω των έξι μηνών.

Μια αγορά που επιστρέφει σε contango υποδηλώνει ότι υπάρχει λιγότερη ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση της προσφοράς και ενθαρρύνει τους εμπόρους να τοποθετήσουν βαρέλια στην αποθήκη, εξηγεί το Reuters.

Διαβάστε ακόμη: