Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 48 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Φώτης Κοντόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο Φώτης Κοντόπουλος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Μετά το πέρας των λυκειακών σπουδών του, σπούδασε δημοσιογραφία στο ΙΕΚ «Αθηναϊκό Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας». Από τον Ιούλιο του 1995 εργαζόταν ανελλιπώς, έως σήμερα, στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Αρχικά υπηρέτησε το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ και στη συνέχεια το ελεύθερο και το οικονομικό.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατο του Φώτη Κοντόπουλου, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι ο εκλιπών «διακρινόταν για το ήθος του, το δημοσιογραφικό του κριτήριο, τις ευρύτερες γνώσεις και ικανότητές του».

«Είχε άριστες επαγγελματικές σχέσεις και τηρούσε πάντοτε τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματος. Είχε να προσφέρει ακόμη πολλά, αλλά, δυστυχώς, η αρρώστια του επιφύλαξε άλλη μοίρα και τον στέρησε τόσο πρόωρα από την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης και καταλήγει λέγοντας: «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στη σύζυγό του Ελένη Τζιβρά, τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τους οικείους του».