Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Dickey Betts των Allman Brothers Band.

Ο θρυλικός Αμερικανός μουσικός έπασχε από καρκίνο και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ το 2018 είχε υποστεί σοβαρό ατύχημα που αντιμετωπίστηκε με χειρουργείο.

Η επίδραση του στην ξέφρενη πορεία των Allman Brothers Band ήταν καθοριστική, καθώς αποτέλεσε τον φυσικό ηγέτη του σχήματος μετά τον πρόωρο χαμό του κιθαρίστα Duane Allman.

Συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ του κορυφαίου southern rock και jam σχήματος μέχρι και το 2000, με τελευταίο το ζωντανά ηχογραφημένο “Peakin’ At The Beacon”.

Lead κιθαρίστας, εκ των βασικών τραγουδιστών και σπουδαίος συνθέτης, ο Betts έφερε τις country επιρροές στον πλούσιο ήχο των Allman Brothers και συνετέλεσε τα μέγιστα σε μια τρομερή δισκογραφία με απάτητες κορυφές.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στη Φλόριντα: «Ο Dickey ήταν μεγαλύτερος από τη ζωή και η απώλειά του θα γίνει αισθητή σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μεγαλωμένος σε μουσική οικογένεια ο Dickey Betts ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα πέντε του μόλις χρόνια.

Στα 16 του είχε αρχίσει ήδη να συνεργάζεται με διάφορα τοπικά συγκροτήματα Κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αμερικανικής ροκ μπάντας των Allman Brothers η οποία ενσωμάτωνε στη μουσική της μπλουζ, τζαζ και κάντρι στοιχεία με τους ορχηστρικούς αυτοσχεδιασμούς να αποτελούν βασικό συστατικό των ζωντανών τους εμφανίσεων.

Μετά τον θάνατο του Duane Alman, το 1971, ο Betts ανέλαβε τα καθήκοντα του βασικού κιθαρίστα του συγκροτήματος με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο της ακμής του.

Ο ίδιος μάλιστα έγραψε και ερμήνευσε το «Rumblin’ Man», που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας.

Μετά την διάλυση των Allman Brothers το ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας προσωπικές δισκογραφικές δουλειές.

Η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση με το συγκρότημα ήταν το 2000. Στη συνέχεια, όμως, η σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη του διαταράχθηκε και η διαμάχη τους έφθασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: