Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο μπασίστας των θρυλικών Pulp, Steve Mackey, που μπήκε στο συγκρότημα το 1989 και έπαιξε μαζί τους στα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα τους άλμπουμ.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η σύζυγός του, Katie Grand, μέσω της σελίδας του στο Instagram γράφοντας:

«Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του, είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Steve Mackey. Ο Steve πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε εμένα, τον γιο του Marley, τους γονείς του Kath και Paul, την αδελφή του Michelle και πολλούς φίλους, συντετριμμένους. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Όπως και στη ζωή, λατρεύτηκε από όλους στους δρόμους που διέσχισε στους πολλαπλούς δημιουργικούς τομείς, που κατέκτησε. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εργάστηκε ακούραστα για τον Steve. Θα μας λείψει περισσότερο από όσο μπορούν να εκφράσουν τα λόγια».

Μήνυμα για τον θάνατο του μπασίστα τους, ανάρτησαν στα social media και οι Pulp.

«Ο αγαπημένος μας φίλος και μπασίστας Steve Mackey πέθανε σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Να έχεις καλό ταξίδι, Steve. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε μια μέρα. Όλη την αγάπη μας», έγραψε η μπάντα στα social media αναρτώντας και φωτογραφία του από το 2012, τότε που έκαναν περιοδεία στην Νότια Αμερική.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Μακέι εντάχθηκε στο συγκρότημα Pulp ως μπασίστας τους. Οι Pulp υπήρχαν ήδη για αρκετό καιρό, αλλά μόνο όταν ο Μακέι μπήκε στο συγκρότημαν, πέτυχαν mainstream επιτυχία. Το στυλ παιξίματος του μπασίστα, το οποίο συνδύαζε μελωδικές μπασογραμμές με ρυθμική πολυπλοκότητα, βοήθησε στο να αποκτήσει η μουσική των Pulp τον χαρακτηριστικό της ήχο.

Με τον Στιβ Μακέι στο πλευρό τους, οι Pulp συνέχισαν να κυκλοφορούν μια σειρά από άλμπουμ που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, όπως τα “His ‘n’ Hers” (1994), “Different Class” (1995) και “This is Hardcore” (1998). Τα δύο τελευταία άλμπουμ έφτασαν και τα δύο στο νούμερο ένα των βρετανικών charts, εδραιώνοντας τη θέση των Pulp ως ένα από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990.