Η Μάρσα Χαντ, ηθοποιός από τη λεγόμενη «ΧρυσήΕποχή» του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 και του 1940, που δούλεψε με σπουδαίους καλλιτέχνες και έχτισε μία σπουδαία καριέρα που διαταράχθηκε για ένα διάστημα από τη «μαύρη λίστα» της εποχής Μακάρθι, απεβίωσε σε ηλικία 104 ετών.

Η Χαντ, η οποία εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, πέθανε την Τετάρτη (07/09) στο σπίτι της στο Σέρμαν Όουκς της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τον Ρότζερ Μέμος, συγγραφέα – σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ του 2015, “Marsha Hunt’s Sweet Adversity”.

Γεννημένη στο Σικάγο, έφθασε στο Χόλιγουντ το 1935 και τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια εμφανίσθηκε σε δεκάδες ταινίες όπως: «Γεννημένος στη Δύση», «Περηφάνεια και προκατάληψη» (1940), «Η Ανθρώπινη Κωμωδία», «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του».

Μάρσα Χαντ

Η Μάρσα Χαντ ήταν από τους τελευταίους εν ζωή ηθοποιούς της «Χρυσής Εποχής» του Χόλιγουντ.

Ήταν πολύ κάτω από τα 40, όταν η MGM την ανακήρυξε τη «νεότερη ηθοποιό του Χόλιγουντ» και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ήταν πλέον μεγάλη σταρ για να εμφανισθεί στο εξώφυλλο του περιοδικού “Life”. Την 8η Φεβρουαρίου 1960, έλαβε ένα αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας», ενώ, έχει λάβει πολλά βραβεία.

Διαβάστε ακόμη: