Περιορισμένα είναι τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  με τους δείκτες ωστόσο να ενισχύονται σε νέα υψηλά έτους. Το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται κυρίως στα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και τραπεζών και στα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας, τα οποία θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη πρώτου τριμήνου την Παρασκευή από τις JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo συνέβαλαν στην τόνωση του κλίματος στις αγορές, που δέχθηκαν πλήγμα τον περασμένο μήνα από την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα, σημειώνει το Reuters.

“Ξεκινώντας με υψηλούς ρυθμούς, η αμερικανική περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων είδε τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες να ανακοινώνουν στοιχεία που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ακόμη και υπό το φως της πρόσφατης αναταραχής του κλάδου”, δήλωσε ο Bruno Schneller, διευθύνων σύμβουλος της INVICO Asset Management.

Οι αγορές είδαν επίσης μια αλλαγή διάθεσης όσον αφορά τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της CME να υποδηλώνουν μια πιθανότητα 81% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο 5,0-5,25% τον Μάιο.

Κλειστό παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4% στις 15.864 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 7.908 μονάδες.

Στην Ασία, ο Nikkei 225 στο Τόκιο αυξήθηκε κατά 0,15% στις 28.536 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,24% στις 20.693 μονάδες. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 1,06% στις 3.373 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε στο κόκκινο την Παρασκευή, αφού τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των τιμών για τον Μάρτιο και οι επενδυτές ανέμεναν κορύφωση των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα