Η General Motors αυξάνει την καθοδήγησή της για το 2023 για δεύτερη φορά φέτος, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία αυξήθηκαν απότομα σε ετήσια βάση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ είπε επίσης ότι αυξάνει τα μέτρα μείωσης του κόστους μέχρι το επόμενο έτος και τώρα σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με την προηγούμενη καθοδήγηση των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο οικονομικός διευθυντής της GM, Paul Jacobson, δήλωσε ότι οι μειώσεις θα περιλαμβάνουν δαπάνες πωλήσεων και μάρκετινγκ, μισθολογική απασχόληση και άλλα κόστη.

Οι μετοχές της GM αυξήθηκαν σχεδόν 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις συναινετικές εκτιμήσεις της Refinitiv,

  • προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,91 $. (Αυτό δεν είναι συγκρίσιμο με το αναμενόμενο των αναλυτών 1,85 $ λόγω μεμονωμένων στοιχείων.)
  • έσοδα 44,75 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 42,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμενόμενα.

Τα κέρδη της GM περιελάμβαναν μια απροσδόκητη χρέωση 792 εκατομμυρίων δολαρίων για νέες εμπορικές συμφωνίες μεταξύ της GM και της LG Electronics και της LG Energy Solution.

Το κόστος είναι αποτέλεσμα του μοιρασμού του κόστους της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις εταιρείες για την ανάκληση των μοντέλων Chevrolet Bolt EV τα τελευταία χρόνια, τα οποία αναμενόταν προηγουμένως να πληρωθούν από τις εταιρείες της LG.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό και άλλα μεμονωμένα στοιχεία, η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ύψους 3,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,91 δολαρίων ανά μετοχή.

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε καθαρό έσοδο που αποδίδεται στους μετόχους της τάξης των 2,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,83 δολαρίων ανά μετοχή, αυξημένο κατά σχεδόν 52% από πέρυσι όταν κέρδισε 1,69 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,14 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με 35,76 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Για το έτος

Η GM αυξάνει τις προσαρμοσμένες προσδοκίες κερδών της σε ένα εύρος 12 δισεκατομμυρίων και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το προηγούμενο εύρος 11 έως 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η GM αύξησε επίσης τις προσδοκίες για προσαρμοσμένες ταμειακές ροές χωρίς αυτοκίνητα σε ένα εύρος 7 δισεκατομμυρίων και 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 5,5 δισεκατομμύρια και 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και για καθαρό εισόδημα που αποδίδεται στους μετόχους 9,3 έως 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική των 8,4 έως 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα