Η General Motors ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει 632 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή των φορτηγών πλήρους μεγέθους επόμενης γενιάς σε εργοστάσιο στην Ιντιάνα.

Η επένδυση είναι η τρίτη τέτοια ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που αφορά τα μεγάλα φορτηγά και τα SUV επόμενης γενιάς της GM , τα οποία βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική οχημάτων και μοιράζονται ορισμένα εσωτερικά μέρη. Οι επενδύσεις που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η GM είπε ότι η επένδυση στο εργοστάσιό της στο Fort Wayne στην Ιντιάνα θα υποστηρίξει νέους μεταφορείς, εργαλεία και εξοπλισμό στο αμάξωμα και τις περιοχές γενικής συναρμολόγησης του εργοστασίου για την παραγωγή των μοντέλων Chevrolet Silverado και GMC Sierra 1500.

Η επένδυση στην Ιντιάνα αποτελεί περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να δαπανά για τις παραδοσιακές της δραστηριότητες για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αναδυόμενης επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να προσφέρει αποκλειστικά καταναλωτικά ηλεκτρικά οχήματα έως το 2035, συμπεριλαμβανομένων των νέων αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων του Silverado αργότερα φέτος και της Sierra Denali στις αρχές του 2024.

Οι επενδυτικές ανακοινώσεις έρχονται πριν από τις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ, συμπεριλαμβανομένης της GM, και του συνδικάτου United Auto Workers αυτό το καλοκαίρι.

Οι φετινές διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι από τις πιο επίμαχες και σημαντικές στην πρόσφατη μνήμη, που τροφοδοτούνται από ένα πολυετές οργανωμένο εργατικό κίνημα σε όλη τη χώρα, έναν πρόεδρο υπέρ του συνδικάτου και μια βιομηχανία σε μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα