Σε πολλές περιοχές της Αττικής οι κάτοικοι εντόπισαν μία περίεργη οσμή και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ) ξεκίνησε έρευνα στο δίκτυό της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οσμή δεν σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής αερίου.

Συγκεκριμένα, αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας αλλά και περιοχές βόρεια και νότια, εξαιτίας έντονης μυρωδιάς γκαζιού.  Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και τηλεφώνησε αναστατωμένος στην Πυροσβεστική προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη.

«Μυστήριο» με την περίεργη μυρωδιά σε περιοχές της Αττικής

Η έντονη μυρωδιά γκαζιού υπήρχε από τις παρυφές του Γαλατσίου μέχρι την Κυψέλη. Αναφορές για την έντονη μυρωδιά υπήρχαν στα νότια (Γλυφάδα) αλλά και στα βόρεια προάστια (Φιλοθέη), με τους κατοίκους από όλες τις προαναφερόμενες περιοχές να τηλεφωνούν σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία.

Σε επικοινωνία του OPEN με την εκπρόσωπο της Εταιρείας Διανομής Αερίου, ξεκαθαρίστηκε πως δεν οφείλεται στο συγκεκριμένο δίκτυο αυτή η οσμή. Η εταιρεία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κάποια διαρροή, ωστόσο οι κάτοικοι επιμένουν για την έντονη μυρωδιά.

Σύμφωνα με το OPEN, ανοιχτή είναι η πιθανότητα η μυρωδιά να οφείλεται σε… λύματα αφού ανέβηκε η θερμοκρασία. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πού οφείλεται η ενοχλητική οσμή.

Τι απαντά η ΕΔΑ Αττικής

Η ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής αναφέρει:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, σχετικά με τη λήψη αναφορών στις 16/05/2023 για οσμή σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, η Εταιρεία ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και επεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η οσμή δε σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου».

Διαβάστε ακόμη: