Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής τροφίμων και ποτών PepsiCo ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου σνακ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας μετά την αποχώρησή της από τη συνεργασία με έναν τοπικό εταίρο πριν από δύο χρόνια.

Το εργοστάσιο, μέρος της δέσμευσης 200 εκατομμυρίων δολαρίων της PepsiCo να επενδύσει στην Ινδονησία για μια περίοδο 10 ετών, αναμένεται να αρχίσει να παράγει σνακ έως το 2025.

Η θυγατρική της PepsiCo Fritolay Netherlands Holding B.V. και η Indofood CBP, μονάδα της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων της Ινδονησίας Indofood Group, τερμάτισαν την 30ετή κοινοπραξία που είχαν το 2021 χωρίς να αναφέρουν κανένα λόγο, όταν η Indofood αγόρασε το μειοψηφικό μερίδιο της PepsiCo.

Η κοινοπραξία εκείνη την εποχή κατασκεύαζε μια σειρά από τα πιο γνωστά σνακ της εταιρείας όπως Lay’s, Cheetos και Doritos.

Αναπτύσσοντας το νέο εργοστάσιο χωρίς τοπικό εταίρο, η PepsiCo δεσμεύτηκε να προμηθεύεται τις περισσότερες πρώτες ύλες για τα σνακ της, όπως καλαμπόκι και φοινικέλαιο, από βιώσιμες πηγές και να χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: