Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη για άμεση σύμφωνια.

Ειδικότερα, η κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», επέκρινε την αντιπολίτευση για «μικροψυχία» στον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα της επιστροφής των γλυπτών, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια στάση είναι εντελώς αχρείαστη για ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο σοβαρότητα, σταθερότητα και ενότητα», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Όσον αφορά την προκλητική στάση που τηρεί η Τουρκία, η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος τόνισε, ότι «η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, δεν απειλεί, αλλά δεν θα δεχτεί υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Παραμένουμε ψύχραιμοι, αλλά είμαστε πάντα και σε ετοιμότητα, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Τσίπρας για Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι που δεν σου ανήκει

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας «από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας η θεση ατή είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα κράτος και καμία νομική οντότητα όπως το βρετανικό μουσείο κανένα δικαιώμα, πόσο δε περισσότερο δικαίωμα ιδιοκτησίας στα παρανόμως αποσπασθέντα, στα κλεμμένα με δύο λόγιαΓλυπτα του Παρθενώνα».

«Αυτή τη θέση δεν μπορεί κανείς να την περιγράψει και πολύ απλά για να το πώ κατανοητά δεν μπορείς να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους των αρχαιολόγων να προσθέτουν «ούτε μπορείς να δανειστείς κάτι που θεωρείς ότι σου ανήκει και το έχουν κλέψει».

Διαβάστε ακόμη: