Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να κρυφτεί ποτέ. Σε κάθε ευκαιρία απαντά, είτε σε μια συνέντευξη είτε με τις ομιλίες του, προφανώς και για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Και αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται ως καθήκον, ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, είναι να θέλει χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση από την δικαιοσύνη, με ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Και, βέβαια, να προχωρήσουν όλες οι κινήσεις αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί και κάποιες έχουν ολοκληρωθεί για τον εκσυγχρονισμό συνολικά των μέσων μαζικής μεταφοράς και προφανώς και του σιδηροδρόμου».

«Το δεύτερο είναι ότι ο πρωθυπουργός και σε προηγούμενες συζητήσεις επί πορισμάτων προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, που μάλιστα δεν μπορεί να πει κανείς ότι είχε κάποιο λόγο να κρυφτεί όπως μας συκοφαντούν σε αυτή την περίπτωση, δεν ήταν παρών στη Βουλή. Θυμίζω την αντίστοιχη συζήτηση τον Ιούλιο του 2020 για τον κ. Παπαγγελόπουλο και το 2021 για τον κ. Παππά. Δύο υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εν τέλει καταδικάστηκαν κιόλας και από την δικαιοσύνη. Δεν παρέστη ούτε εκεί ο πρωθυπουργός, γιατί ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί σωστό, δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει σε μια διαδικασία της Βουλής που αφορά και τις πλειοψηφίες ή τις μειοψηφίες του κάθε μέρος του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εργαλοιοποίησης της υπόθεσης των Τεμπών. Μια διαδικασία που δεν τιμά καθόλου τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και δεν βοηθά στην ανεύρεση της αλήθειας, προσέθεσε, σημειώνοντας πως δικαιώνει και το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συζήτηση.

Αναφορικά με την επίθεση της αντιπολίτευσης για την αναφορά του κ. Μαρινάκη περί πολιτικής βδέλλας, ο ίδιος είπε πως είτε δεν καταλαβαίνουν στοιχειώδη ελληνικά ή θέλουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Μάλλον το δεύτερο ισχύει, συμπλήρωσε και τόνισε πως είναι επιεικής η έκφραση που χρησιμοποίησε για την κάποιον που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και στις πλάτες αυτών των ανθρώπων να κάνει πολιτικό παιχνίδι.

Οξύνοντας την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές, γιατί κουνάνε το δάκτυλο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά ξεχνάνε ότι επί των ημερών τους, όταν είχαν την πλειοψηφία στη Βουλή, κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος 11 φορές. Σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις υπουργών τους, όπως επισήμανε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, είπε πως είναι υποκριτές γιατί όπως και στο παρελθόν επέλεξαν μια δολοφονία ενός παιδιού για να βγουν στους δρόμους και αγνόησαν δολοφονίες άλλων πολιτών, όπως στη Μαρφίν.

Ερωτηθείς για το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη να αρθεί η ασυλία του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «το κάνει εκ του ασφαλούς» γιατί δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε πολιτική δίωξη. Απαντώντας στην ερώτηση αν κάνει κάτι αντίστοιχο και ο Κώστας Καραμανλής, είπε πως δεν το γνωρίζει.

Διαβάστε ακόμη: