Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζητά την ενεργοποίηση των διατάξεων του Συντάγματος που προβλέπουν πως μπορεί να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή ακόμα και αν τα φερόμενα ποινικά αδικήματα κατά υπουργού έχουν παραγραφεί, αναλαμβάνοντας προσωπικά πρωτοβουλία για την υπόθεση των Τεμπών.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και με κοινοποίηση προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, επικαλείται το Άρθρο 86 παρ. 5 του Συντάγματος, ανοίγοντας ο ίδιος μόνος του τον δρόμο για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο πρώην υπουργός, μια μέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή, επισημαίνει πως «με το πόρισμα (της πλειοψηφίας) της Εξεταστικής Επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» είναι φανερό ότι δεν διαλευκάνθηκαν πιθανές ευθύνες για την διαχείριση της Σύμβασης 717 του 2014 και για την ΕΡΓΟΣΕ». «Τούτων δοθέντων, είναι φανερό ότι δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, παρότι το ζήτησα σε όλους τους τόνους, να αντιμετωπίσω τις ποικίλες υπόνοιες ή/και κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εις βάρος μου για την περίοδο 2015 – 2019, που διετέλεσα Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών», συμπληρώνει, επικαλούμενος και την επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Με δεδομένο ότι «από τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα έχω βρεθεί έκθετος, χωρίς κανένα λόγο και καμία αιτιολόγηση, σε μία προπαγανδιστική τακτική διάχυσης ευθυνών», όπως παρατηρεί ο πρώην Υπουργός, «θεωρώ λοιπόν χρέος μου: Πρώτον, να υπερασπισθώ την προσωπικότητά μου και την εν γένει πορεία και το έργο μου απέναντι σε οποιαδήποτε προσβολή και σε οποιαδήποτε απόπειρα σπίλωσης. Δεύτερον, να τιμήσω έμπρακτα και όχι στα λόγια την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και την τόσο αξιοπρεπή αγωνιστική στάση των οικογενειών και των οικείων τους», συμπληρώνει, ζητώντας την ενεργοποίηση ως προς το πρόσωπό του του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπίρτζης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης τον κ. Τασούλα προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της επιστολής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα διαβιβάσει το αίτημα στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής ενώ θα θέσει το θέμα και στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Διαβάστε ακόμη: