Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην έκτακτη φορολόγηση στα διυλιστήρα, για το «λίφτινγκ» που εξετάζει η κυβέρνηση για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η διαφορά της δίκης μας φορολόγησης των υπερεσόδων των διυλιστηρίων είναι πραγματική ενός της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή», μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το θέμα με την αντιπολίτευση.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παίρνει μια τέτοια απόφαση.

«Το έχουμε κάνει και με το έκτακτο μηχανισμό στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας. Πρέπει να έχεις πλήρη λογιστικά στοιχεία για να ξέρεις ακριβώς τα έσοδα που θα υπερφορολογήσεις» επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στο γιατί έλαβε τώρα την απόφαση αυτή η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, τόνισε πως τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους συνταξιούχους, αλλά και για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ (delivery και take away) και στα ταξί.

Ερωτηθείς γιατί είναι μόνο 33% η φορολόγηση, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι το ποσοστό που προβλέπεται στην Ευρώπη.

«Δεν θέλουμε να έχουμε μέτρα που είναι τιμωρητικά» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με το αν θα γίνει το ίδιο και με τις τράπεζες, είπε: «Αν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση όπου κάτι έχει μια βάση και πατάει σε κάποια λογική εμείς είμαστε εδώ να το κάνουμε».

Τι είπε για τους ελευθέρους επαγγελματίες ο Παύλος Μαρινάκης

Αναφορικά με το «λίφτινγκ» που εξετάζει η κυβέρνηση για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, σημείωσε ότι «η φιλοσοφία της δίκαιης φορολόγησης είναι κάτι που εμάς θα μας βρει πιο επίμονους συνολικά για τη φοροδιαφυγή. Αλλά θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν επιμέρους αδικίες» και επισήμανε ότι δεν λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις το ίδιο.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με μια σειρά από νέες φοροελαφρύνσεις να έχουνε έμμεσες αυξήσεις στα εισοδήματά τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη