Για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε μια όμορφη μέρα στην παραλία, δεν χρειάζεται να μπείτε σε πλοίο, ούτε να οδηγήσετε πολλά χιλιόμετρα. Στην Αττική υπάρχουν παραλίες με καθαρά νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο που θυμίζουν νησί.

Αρκετοί είναι αυτοί που το φετινό καλοκαίρι θα αρκεστούν στις μονοήμερες – κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα. Οι παραλίες της Αττικής προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση δροσιάς και χαλάρωσης στους κατοίκους της πόλης.

Ερωτοσπηλιά
Στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Ράφτη και περίπου 50 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αν δεν υπολογίσουμε την κίνηση του Σαββατοκύριακου, θα βρείτε μία μικρή παραλία που είναι αρκετά δημοφιλής σε λουόμενους νεαρής ηλικίας. Τα καθαρά νερά, το βότσαλο, τα ελάχιστα δέντρα που προσφέρουν μια δόση σκιάς περιμετρικά της και το μοναδικό ξύλινο υπερυψωμένο μπαρ, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Πουνταζέζα
Η περιήγησή μας στις καλύτερες παραλίες της Αττικής ξεκινά κατηφορίζοντας από τη νότια ακτή μέχρι την άκρη της χερσονήσου. Η Πουνταζέζα είναι μια όμορφη παραλία κοντά στην Αθήνα, ιδανική για οικογένειες. Βρίσκεται σε έναν πεταλωτό όρμο ακριβώς στα μέσα της διαδρομής μεταξύ του λιμανιού του Λαυρίου και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ό,τι κι αν ψάχνεις σε μια παραλία, η Πουνταζέζα θα σου το προσφέρει.

Μικρή Χαμολιά
Αν προτιμάς πιο απομακρυσμένες επιλογές έλα στη Μικρή Χαμολιά. Μπορεί να δυσκολευτείς λίγο να τη βρεις, όμως θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου και σίγουρα θα καταλάβεις γιατί συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες παραλίες της Αττικής. Αφού παρκάρεις κοντά σε μια ψαροταβέρνα, λίγο έξω από τη Χαμολιά, περπατάς ως το τέλος μιας λοφώδους χερσονήσου, μέχρι να φτάσεις σε έναν μικροσκοπικό, αμμώδη όρμο ο οποίος είναι ένα πραγματικό «κρυμμένο στολίδι». Η Μικρή Χαμολιά είναι από τις πιο ερημικές παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Σχοινιάς
Ο Σχοινιάς δεν είναι μόνο μια από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής, αλλά και μια από τις πιο γνωστές. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού και η έκτασή του θα σε εντυπωσιάσει! Βασικά όλο το τοπίο θα σε εντυπωσιάσει, αφού ο συνδυασμός της ατελείωτης αμμουδιάς με το πευκοδάσος στο ένα άκρο της παραλίας δημιουργεί φανταστικές εικόνες. Τα ρηχά νερά του τον κάνουν πολύ δημοφιλή προορισμό για οικογένειες και η τοποθεσία του τον κάνει αγαπημένη παραλία όσων ζουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Νησάκια
Ναι και μια παραλία κοντά στην Αθήνα για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ! Για να στο πούμε και αλλιώς, αν ψάχνεις μια από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για windsurfing και kite-surfing, τότε είσαι στο σωστό σημείο. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, στα Νησάκια (κοντά στη Λούτσα) θα απολαύσεις το σερφ. Σε αντίθεση με την κοντινή παραλία της Αρτέμιδος (μια μεγάλη, αμμώδη παραλία που προσελκύει περισσότερο οικογένειες και παρέες), τα Νησάκια ξεχειλίζουν από δράση και αδρεναλίνη, άρα είναι ένας παράδεισος για τους σέρφερ. Μπορείς να νοικιάσεις εξοπλισμό και να λάβεις οδηγίες στην παραλία.

Προσήλι
Το Προσήλι είναι ένας μικρός όρμος λίγο έξω από τον ελικοειδή δρόμο πάνω από το Πόρτο Γερμενό που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι σε ελληνικό νησί, όπως καμία άλλη παραλία. Μιλάμε για γαλαζοπράσινα νερά, δέντρα σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τίποτα άλλο εκτός από άμμο και ψιλό βότσαλο.

Διαβάστε ακόμη