Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», τόνισε ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «η πολιτική μου αίσθηση είναι ότι το νομοσχέδιο θα περάσει», ενώ πρόσθεσε πως ήταν σημαντική η τοποθέτηση χθες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «παρά τις επιμέρους διατυπώσεις οι οποίες ήταν εκτός πραγματικότητας», όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης» αν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ερωτηθείς για το εάν ένας υπουργός εφόσον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, θα συνεχίσει να μένει στην κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως ήταν σαφής η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο, οι υπουργοί συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο και έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση από αυτές τις αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη: