Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να απαντήσει αν θα γίνει αύριο, Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρουμε αν θα γίνει ή δεν θα γίνε αύριο το υπουργικό συμβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός, διεγνώστηκε θετικός στη γρίπη Η1Ν1 και παραμένει στο σπίτι του.

Το Υπουργικό Συμβούλιο είναι κανονικά προγραμματισμένο γι’ αύριο, αλλά αν δεν καταστεί εφικτό θα αναβληθεί για λίγες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μαρινάκης αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται για έκτακτο και κατέστησε σαφές πως δεν υπήρξε επίσπευσή του για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως τίθεται εν αμφιβόλω έως πολύ δύσκολο να γίνει, λόγω της γρίπης.

Παράλληλα, ανάφερε πως εφόσον δεν μεταβεί ο πρωθυπουργός, σε όσες συσκέψεις είναι εφικτό, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης. Επισήμανε δε πως το πρόγραμμα συνολικά θα επαναξιολογείται με βάση της πορείας της γρίπης του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης να απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε τη φράση του κ. Μητσοτάκη πως οι υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση, ωστόσο σημείωσε πως δεν μπορεί να προκαταλάβει τα γεγονότα. «Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα εκφραστούν συνολικά με την ψήφου τους… και εδώ θα είμαστε να απαντήσουμε» προσέθεσε.

Επιπλέον, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικογένεια, σε συνέχεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αύξηση του επιδόματος γέννησης παιδιών.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι η ψήφισή του θα γίνει την Τετάρτη.

Επίσης, προανήγγειλε χρηματοδότηση ενός δισ. για τα Πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι ήδη έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση κατά 50%, είπε ο κ. Μαρινάκης σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Διαβάστε ακόμη: