Ήταν ένας καλός μήνας για την PayPal. Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ανέφερε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και μια διάσημη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων αποκάλυψε ότι έχει μερίδιο στην εταιρεία. Ο κορυφαίος επενδυτής τεχνολογίας Paul Meeks δηλώνει στο cnbc γιατί πιστεύει ότι η μετοχή είναι μια ευκαιρία αγοράς.

«Το PayPal δυστυχώς υποφέρει από αυτό που αποκαλώ αυτοτραυματισμό. Καθοδηγούσαν την αγορά, από το ένα τρίμηνο στο άλλο, όμως τα τελευταία χρόνια και έχασαν τη δική τους καθοδήγηση οικτρά. Η εταιρεία έχει τη φήμη ότι δεν διοικείται αυστηρά», δήλωσε στο CNBC Pro Talks ο Meeks, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Independent Solutions Wealth Management, την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας αποτέλεσαν μια «θετική έκπληξη» και αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον του για τη μετοχή.

Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις

Ειδικότερα, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών PayPal δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) 93 σεντς για το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη εκτίμηση των αναλυτών της αγοράς για 86 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Η εταιρεία αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για προσαρμοσμένο EPS για ολόκληρο το έτος.

Η εταιρεία πέτυχε επίσης ένα ρυθμό στα έσοδα και ανακοίνωσε προβλεπόμενη εξοικονόμηση κόστους 900 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος. «Αρχίζει να με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί έχουν δείξει ότι έχουν ανακτήσει κάποια αξιοπιστία. Νομίζω ότι η PayPal θα μπορούσε να είναι μια πρόταση για “αγορά” σε αυτά τα επίπεδα», είπε ο Meeks.

Η πολύχρωμη ιστορία του PayPal

Η φήμη του PayPal ως ενός από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς επεξεργαστές πληρωμών στον κόσμο διαψεύδει τη σχετικά σύντομη ιστορία του. Η εταιρεία γεννήθηκε από τη συγχώνευση το 2000 μεταξύ της ηλεκτρονικής τράπεζας X.com, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, και της εταιρείας λογισμικού Confinity. Ο Μασκ είχε μια σύντομη θητεία ως Διευθύνων Σύμβουλος της συγχωνευμένης εταιρείας μεταξύ Απριλίου 2000 και Οκτωβρίου 2000. Η PayPal εξαγοράστηκε από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου eBay το 2002 για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προτού διασπαστεί ως ξεχωριστή οντότητα το 2015.

Η εταιρεία σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στην “πολύχρωμη” ιστορία της νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ανακοίνωσε στην παρουσίαση κερδών του δεύτερου τριμήνου ότι είχε συνάψει συμφωνία με την Elliott Management. «Ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της PayPal, με επένδυση περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Elliott πιστεύει ακράδαντα στην πρόταση αξίας στην PayPal», φέρεται να είπε στην παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της Elliott, Jesse Cohn. Ο Meeks είπε ότι πιστεύει ότι το μερίδιο της Elliot στην PayPal προσδίδει «κάποια αξιοπιστία», δεδομένης της φήμης της Elliot Management ως «ακτιβιστή επενδυτή».