Στο επικείμενο συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, αναμένεται να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για την νέα ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη: Θα εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή, που θα με τη σειρά της αργότερα θα εκλέξει Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ορίσει τους νέους τομεάρχες του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, αργά αλλά σταθερά ολοκληρώνει τη διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος, αλλά και το προσωπικό του γραφείο, οι άνθρωποι του οποίου θα παίζουν σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα:

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πιο στενός του ίσως συνεργάτης, προορίζεται για Γραμματέας του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί το υπ΄ αριθμόν δύο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά τον πρόεδρό του.

-Σημαντικό ρόλο παίζει ο Στέφανος Ξεκαλάκης, «εξ απορρήτων» πάντα του προέδρου του κόμματος, που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

-Στη Βουλή, αλλά και στον πολιτικό σχεδιασμό, καθοριστικό ρόλο έχει ο ε΄ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει επίσης ως συνομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, αλλά και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη. Ρόλο παίζει και η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη, όπως και ο διευθυντής της ΚΟ Θανάσης Γκλαβίνας.

-Την απόλυτη ευθύνη της επικοινωνίας έχει αναλάβει πλέον η Στεφανία Μουρελάτου, εκ των πλέον εμπίστων προσώπων του προέδρου του κόμματος.

-Ο Νίκος Σαλαγιάννης παραμένει υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος, καθώς η εντιμότητά του και η προσφορά του όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια αναγνωρίζεται από όλους, ενώ απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Νίκου Ανδρουλάκη.

-Ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πολιτικός με ευρύτατη αποδοχή και εκτίμηση εντός και εκτός Χαριλάου Τρικούπη, είναι από τα πλέον έμπιστα στελέχη στον πρόεδρο του κόμματος. Εκτός από την προεδρία του Ινστιτούτου του κόμματος, έχει αναλάβει με τη συνδρομή του Ηλία Κικίλια την διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος, με το προσχέδιο να έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος.

-Ο Βαγγέλης Αργύρης είναι υπεύθυνος για τη κατάρτιση των ψηφοδελτίων και ήδη κάνει αθόρυβη, πλην όμως σημαντική δουλειά!

-Ειδικό ρόλο έχει η Μάρα Κουκουδάκη, όπως και η διευθύντρια του γραφείου του Έλενα Αναστασίου.

-Διευθυντής του γραφείου Βρυξελλών είναι ο εκ των πλέον στενών συνεργατών του Νίκος Παπάζογλου, ενώ ήδη βάζει τη σφραγίδα του στην εξωτερική πολιτική ο Σωτήρης Σέρμπος, που ανέλαβε ρόλο συμβούλου του προέδρου του κόμματος.