Ανακοίνωση για τα δύο νεκρά άλογα που εντοπίστηκαν σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνει, τα άλογα βρέθηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων, το απόγευμα της Δευτέρας (15/5).

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων.

Πάρνηθα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής σχετικά με περιστατικό εντοπισμού νεκρών αλόγων στην Πάρνηθα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, απογευματινές ώρες χτες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φυλής, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Φυλής, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δασαρχείου Πάρνηθας μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, προκειμένου αφενός να εντοπιστούν τα νεκρά άλογα και αφετέρου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο όρος της Πάρνηθας, εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων δύο νεκρά άλογα.

Για το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων».

Πάρνηθα: Βασανιστικός ο θάνατος των δύο αλόγων

Όπως έγινε γνωστό, τα σώματα των δύο αλόγων βρέθηκαν σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, από εθελοντές που ταΐζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Τα δύο ζώα ήταν άσχημα τραυματισμένα από τη πτώση, και πιθανότατα στην προσπάθειά τους να ανέβουν ή να κατέβουν, οι δυνάμεις τους τα εγκατέλειψαν και πέθαναν βασανιστικά. Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα άλογα που σκοτώθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από τους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται πως στην καταγγελία από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που κοινοποιήθηκε προς την Αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο γίνεται λόγος για απόκρημνο χώρο στη δυτική Πάρνηθα, στον οποίο πετιούνται συστηματικά άλογα.

Διαβάστε ακόμη: