Τη στιγμή της καταδίωξης και σύλληψης του 26χρονου Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ που έκανε την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι,μαχαιρώνοντας θανάσιμα έναν τουρίστα και τραυματίζοντας άλλους δύο, καταγράφει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο φέρεται να αποτυπώνει τον δράστη να προσπαθεί να ξεφύγει από δύο αστυνομικούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που τον σημαδεύουν με όπλα.

Την ίδια στιγμή, ο δράστης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεσή του. Σε αυτή τη φάση, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πότε μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο αυτό, αλλά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «ταυτόχρονα» με την επίθεση, σύμφωνα με την πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο 26χρονος Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπαντιμετωπίζει πολλές και βαριές κατηγορίες μετά την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ αυτών και η δολοφονία. Ο ίδιος φέρεται να υποβάλλεται σε «ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία», ενώ είναι γνωστός στις αρχές, έχοντας αποφυλακιστεί το 2020.

Συλλυπητήρια από τον Μακρόν στις οικογένειες των θυμάτων

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε μέσω Χ ο Γάλλος πρόεδρος.

Στην ανάρτησή του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει τα «συλλυπητήριά (του) στην οικογένεια και τους οικείους του Γερμανού πολίτη που έχασε τη ζωή του».

«Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία», διεμήνυσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Διαβάστε ακόμη: