Η Skydance Media του παραγωγού David Ellison πρόκειται να γίνει η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Paramount Global μετά την αποχώρηση του κληρονόμου της Seagram, Edgar Bronfman Jr., βάζοντας τέλος σε ένα από τα πιο δραματικά θρίλερ στην ιστορία των εξαγορών.

Το ιστορικό στούντιο του Χόλιγουντ ανακοίνωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Skydance το πρώτο εξάμηνο του 2025, καθώς επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Bronfman αργά το βράδυ της Δευτέρας. Τερμάτισε επίσης την περίοδο «go-shop» που της επέτρεπε να αναζητήσει άλλους πλειοδότες. Οι μετοχές της Paramount διολίσθησαν κατά 5,4% προσυνεδριακά στη Νέα Υόρκη.

Ο Ellison, γιος του συνιδρυτή της Oracle, Larry Ellison, θέλει να δώσει ένα νέο ξεκίνημα στην ταλαιπωρημένη Paramount, μητρική των CBS και MTV. Φορτωμένη με χρέος άνω των 14 δισ. δολαρίων, η εμβληματική εταιρεία του Χόλιγουντ δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί το streaming και έχει υποστεί ζημιές καθώς το κοινό της καλωδιακής τηλεόρασης ακύρωσε τις συνδρομές του και εγκατέλειψε παραδοσιακά κανάλια όπως το CBS και το Nickelodeon. Μειώνει το εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ κατά 15% και έκλεισε τα Paramount Television Studios νωρίτερα τον Αύγουστο.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο όμιλος του Bronfman δήλωσε ότι αποσύρθηκε από τον πόλεμο προσφορών, αφού υπέβαλε πρόταση ύψους 6 δισ. δολαρίων για την εταιρεία ψυχαγωγίας την περασμένη εβδομάδα και αμφισβήτησε την προσφορά άνω των 8 δισ. δολαρίων από την Skydance. Ο όμιλος ενημέρωσε την Paramount ότι αποχωρεί από τη διαδικασία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Ο Bronfman προσφέρθηκε να αγοράσει μετοχές της Paramount από τους σημερινούς επενδυτές σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αλλά σε πολύ χαμηλότερο συνολικό ποσό από αυτό που πρότεινε ο Ellison. Ο Ellison συμφώνησε να αγοράσει μετοχές αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους επενδυτές της Paramount, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σχεδιάζει επίσης να συγχωνεύσει τη Skydance με την Paramount με αποτίμηση 4,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Bronfman υποστήριξε ότι η αποτίμηση της Skydance ήταν πολύ υψηλή και αποδυναμώνει τους μετόχους.

Διαβάστε ακόμη: