Σοκ προκαλούν οι εικόνες που δημοσιοποίησε το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου, οι οποίες δείχνουν μία νεκρή αλεπού που βρέθηκε δίπλα στα σκουπίδια στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Πρωτέως.

Η αλεπού βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση από μία κάτοικο της περιοχής που είχε βγάλει βόλτα το σκυλί της, νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Το άτυχο ζώο έχει κομμένη ουρά και φέρει ένα τραύμα κάτω από το λαιμό.

Κρέμασαν αλεπού σε δέντρο στο Πουρναρόκαστρο

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δύο μήνες ένας ποδηλάτης, ο οποίος συχνά ανεβαίνει στο Πουρναρόκαστρο για προπόνηση, μέρα-μεσημέρι βρήκε κρεμασμένη και φιμωμένη την αλεπουδίτσα. Ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Ο ποδηλάτης ανέφερε μάλιστα: «Έκανα βόλτα κοντά στο σημείο που το λέμε σαλέ Παναχαϊκού και κατεβαίνοντας από ένα μονοπάτι είδα την αλεπού κρεμασμένη σε κλαδί δέντρου. Επειδή πηγαίνω συχνά στο σημείο για προπόνηση, έχω δει κι άλλες φορές αλεπούδες και τσακάλια στην περιοχή του Πουρναρόκαστρου, αλλά δεν μ’ έχουν ενοχλήσει. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδηλάτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία κι έκανε επίσημη καταγγελία για κακοποίηση ζώου, ώστε να ερευνηθεί το περιστατικό και να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Ήδη, έχει ανοιχθεί σχετικός φάκελος για να βρεθούν- από την ΕΛΑΣ- οι βασανιστές του ζώου.

Διαβάστε ακόμη: