Συνεχίζουν απτόητοι κάποιοι μεγαλοπαράγοντες της ΝΔ να διακινούν σενάρια για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν ακόμη κερδίσουν τις εκλογές μοιράζουν μεταξύ τους τα υπουργεία της δεύτερης διακυβέρνησης!!!

Αντί να τρέχουν να κερδίσουν τις εκλογές στις περιφέρειες τους, μοιράζονται τα ασημικά μιας εξουσίας που κανείς δεν γνωρίζει πως θα έρθει και αν…

Σας μεταφέρω λοιπόν κάποιες φήμες που κυκλοφορούν ως διαρροές στα δημοσιογραφικά και πολιτικά στέκια, που σε μεγάλο βαθμό απορρέουν από τους ίδιους τους προβεβλημένους πολιτικούς αστέρες!

Σύμφωνα με όσα λένε, η Κεραμέως μετακινείται στο Άμυνας, η Αγαπηδάκη στο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Παπαθανάσης στο Ανάπτυξης, ο Γεραπετρίτης στο Δικαιοσύνης, ο Πλεύρης στο Στεγαστικής Πολιτικής και ο Δένδιας στο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο Πιερρακάκης, τον οποίο κάποια διαπλοκικά συστήματα τον έχουν πάει πριονοκορδέλα, θα κρατήσει λένε το Ψηφιακής Πολιτικής, μολονότι είχε ακουστεί για δημιουργία υπέρ υπουργείου μαζί με το Δημόσιας Διοίκησης το οποίο θα αναλάμβανε!

Η στρατηγική των εκλογών

Στη στρατηγική της αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας επικεντρώνεται η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να κινείται στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση από 34 έως 36%.

Αυτό σημαίνει ότι στις δεύτερες εκλογές θα ξεπεράσει το 40% με δεδομένο ότι μετά τη νέα ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει πολυεπίπεδη κρίση και θα βρεθεί σε κατάσταση εσωστρέφειας.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά κάθε συμμαχία περιττή για να μην έχει και πρόβλημα ο Ανδρουλάκης για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός και αν η κυβέρνηση θα κινείται στο… σοσιαλδημοκρατικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα