Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό απο τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει τους «11» και θα τους εκπροσωπήσει στην ευρωβουλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Θέλοντας να είμαι συνεπής με την πορεία μου 50 χρόνια στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, επέλεξα να στηρίξω τον υπό διαμόρφωση φορέα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ολοκληρώνει τη συγκρότησή της αύριο. Είναι προφανές ότι και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτή τη νέα ομάδα και το νέο φορέα, και με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή για τους λίγους μήνες που απομένουν. Εδώ και χρόνια έχω αποφασίσει, εξάλλου, ότι αυτή μου η θητεία είναι η τρίτη και τελευταία. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκλέγομαι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστά 75%, εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία με στηρίζει επανειλημμένα, ομόφωνα. Το 2019 εκλέχτηκα με 273 χιλιάδες ψήφους πρώτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και ακριβώς επειδή σκοπεύω να μην υποχωρήσω ούτε χιλιοστό από τη δέσμευση να υπηρετήσω αυτό το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκα, στηρίζω τη νέα προσπάθεια. Και επειδή πιστεύω έμπρακτα στη νέα γενιά. Είμαι, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενος που η γενιά των ‘σαραντάρηδων’ κυριαρχεί και έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το νέο εγχείρημα».

Ο κ. Παπαδημούλης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κι άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποχωρήσει και ο Πέτρος Κόκκαλης αλλά και ο Στέλιος Κούλογλου. Ωστόσο, ο κ. Παπαδημούλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ζήτησε την υπομονή όλων για τις επίσημες ανακοινώσεις των «11» που αναμένονται τη Δευτέρα.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων. «Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», τόνισε.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος», εκτίμησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Κρατώ από τον Αλέξη Τσίπρα τα θετικά της εκτόξευσης του ΣΥΡΙΖΑ από το 5% στο 35%, και στην κυβερνητική θητεία», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: