Η νέα πτώση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση προτού καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις το νέο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς δημιουργεί την βεβαιότητα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί όχι στην τρίτη, αλλά στην τέταρτη θέση!

Το ΚΚΕ, σε όλες τις μετρήσεις, δείχνει να συγκεντρώνει καθαρό διψήφιο ποσοστό και το ερώτημα είναι αν το νέο κόμμα θα του αφαιρέσει ποσοστά με τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί με μονοψήφιο ποσοστό να αγωνίζεται για την τρίτη θέση.

Ενδιαφέρον είναι πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια δυναμική ανόδου για το Mέρα 25 που είναι πολύ πιθανό να εκλέξει ευρωβουλευτή και να επανέλθει δυναμικά στην πολιτική σκηνή.

Μια δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχνει πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 41%, με τον Στέφανο Κασσελάκη και το Νίκο Ανδρουλάκη να έχουν και οι δύο ποσοστό 5% -που σημαίνει πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρόβλημα ηγεσίας.

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πιάσει τον πήχη του 17% που έθεσε ο ίδιος στις ευρωεκλογές προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν δεν παραιτηθεί μόνος του, ιδιαίτερα αν το κόμμα των Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου εμφανίσει ένα υπολογίσιμο ποσοστό.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πετυχαίνει το στόχο του εναλλακτικού πόλου προς τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά την προοπτική να ξαναγίνει ποτέ κυβέρνηση και η ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς πλανάται ως φάντασμα.

Προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης… δύο κομμάτων στη Βουλή σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο και η παρέμβασή του στα κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αποχωρήσει η Ομάδα των “6+6” μπορεί να είχε ως στόχο να μείνει ανοιχτός ο διάδρομος για να επιστρέψει.

Η Έφη Αχτσιόγλου απέφυγε να ηγηθεί της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και η διάσπαση μπορεί να αποδειχθεί προσωρινή αν το κόμμα δείξει την έξοδο στον Στέφανο Κασσελάκη αν το ποσοστό που θα πάρει στις ευρωεκλογές αποτελέσει ένα νέο σοκ για ένα κόμμα που λίγους μήνες πριν οι εκλογές έδειχναν πως μπορούσε τουλάχιστο να πάρει ξανά το 32% που πήρε στις εκλογές του 2019.

Το βέβαιο είναι πως αυτό το ποσοστό κάπου εκεί έξω υπάρχει, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με βλέμματα ελπίδας.

Διαβάστε ακόμη: