search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Δυστυχώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει το φιλότιμο και τη δημοκρατική ευαισθησία να παραιτηθεί

Δριμεία επίθεση του Δημήτρη Παπαδημούλη κατά του πρωθυπουργού.

Παπαδημούλης: Δυστυχώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει το φιλότιμο και τη δημοκρατική ευαισθησία να παραιτηθεί

«Δεν έχουν σχέση με μια δημοκρατική χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Απειλούν όχι μόνο τη δημοκρατία μας, αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο Μπόρις Τζόνσον στη Μ. Βρετανία και ο Κουρτς στην Αυστρία παραιτήθηκαν από πρωθυπουργοί για απείρως μικρότερα πράγματα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας «στο Κόκκινο» και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των υποκλοπών.

«Ο κρυπτόμενος Κυριάκος Μητσοτάκης, που λέει ότι δήθεν δεν ήξερε, αδυνατεί να πουλήσει το αφήγημά του στις Βρυξέλλες. Όλοι, δε, οι συνταγματολόγοι, με εξαίρεση τον κ. Γεραπετρίτη, λένε ότι από τη στιγμή που αυτός διόρισε τους κκ Κοντολέοντα και Δημητριάδη αυτός φέρει την κεντρική, αμετάκλητη πολιτική ευθύνη», σημείωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα χούγια του πατέρα του. Δεν έχει το φιλότιμο και τη δημοκρατική ευαισθησία να παραιτηθεί. Ο διορισμένος, δε, από τον ίδιο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Ισίδωρος Ντογιάκος -τον οποίο επισκέπτεται και ο Αλέξης Τσίπρας- κινεί με τρομακτική αργοπορία και παρέλκυση τις διαδικασίες της δικαστικής διαλεύκανσης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Γι` αυτό η ευθύνη περνάει στον ελληνικό λαό. Το να φύγει ο Κ. Μητσοτάκης από πρωθυπουργός είναι απολύτως εφικτό και ρεαλιστικό σενάριο», υπογράμμισε ο Δημ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός «πρέπει να σταματήσει να παίζει την κολοκυθιά με την ημερομηνία των εκλογών και να ορίσει άμεσα ημερομηνία», αφού «το παιχνίδι με τις ημερομηνίες κάνει ζημιά και στην οικονομία και στη λειτουργία της διοίκησης».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει με πανστρατιά και σχέδιο να πετύχει όχι μόνο το να φύγει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά να έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ. Είναι, δε, ντροπή η ΝΔ να συκοφαντεί τα αναλογικά εκλογικά συστήματα, που αποτελούν τον ευρωπαϊκό κανόνα».

Όπως τόνισε: «Το αφήγημα της `καθαρής νίκης` του κ. Μητσοτάκη δεν έχει ίχνος ρεαλισμού. Αυτοδυναμία για τη ΝΔ με αρχηγό Μητσοτάκη δεν προκύπτει ούτε στις πρώτες ούτε στις δεύτερες ή στις όποιες εκλογές. Μέχρι και στελέχη της ΝΔ το παραδέχονται! Σύμμαχο δεν έχει εξάλλου. Δεν μπορεί να τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και ο παρακολουθούμενος Νίκος Ανδρουλάκης! Μια συμμαχία, δε, με τον Κυριάκο Βελόπουλο θα ήταν επιζήμια για το κόμμα του, θα φανέρωνε την ομηρία τους από την ακροδεξιά και τον φιλοπουτινικό Βελόπουλο.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι συμβατό με ό,τι συμβαίνει σε όλη την ΕΕ. Αλλά είναι και μια αναγκαία πορεία εξυγίανσης για τη χώρα, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα σκάνδαλα, τις παρακολουθήσεις, τις απευθείας αναθέσεις, την πριμοδότηση των ισχυρών σε βάρος των ασθενέστερων. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας μας απομακρύνουν από τη χώρα-λάφυρο του πρώτου κόμματος, που εξάλλου την χρεοκόπησαν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη: «Το κλειδί για να γίνει πράξη το αφήγημα το δικό μας είναι μαχητική αντιπολίτευση και ριζοσπαστικό όραμα, ρεαλιστικό, συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα που να πείθει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο Αλέξης Τσίπρας τώρα πια ξέρουν και έχουν `διαβάσει` πολύ καλύτερα το εθνικό και ευρωπαϊκό γήπεδο από ό,τι το 2015. Και επιπλέον, χρειαζόμαστε πανστρατιά και κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και κοινωνική απεύθυνση σε όλο τον κόσμο που ανήκει στο δημοκρατικό-προοδευτικό φάσμα, ώστε η εντολή του λαού να πιέσει τον Ν. Ανδρουλάκη και τους ηγέτες των άλλων δημοκρατικών κομμάτων να φύγουν από τα `Όχι`. Ώστε στη δεύτερη κάλπη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση πραγματικής κοινωνικής και λαϊκής πλειοψηφίας, όχι μόνο κοινοβουλευτικής. Είναι πρώτης τάξεως πρόκληση για εμάς η κοινωνική διαμαρτυρία και δημόσια αγανάκτηση του ελληνικού λαού να μην πάει σε άλλες ατραπούς ή στην αποχή. Χρειάζεται ειδική καμπάνια για τη νέα γενιά, κόντρα στο δηλητηριώδες ‘όλοι ίδιοι είναι’. Μπορούμε, μάλιστα, να κάνουμε περισσότερα και για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη. Με πανστρατιά και ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη: