Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που ξεκινά σήμερα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις αποφάσεις του Α. Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, απόψεις στελεχών που καλούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «διώξει τα βαρίδια».

Μάλιστα, ο  κ. Παπαδημούλης ανακοίνωσε πως δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη και την ανακοίνωσή του πως η τρέχουσα θα είναι η τελευταία θητεία του στην ευρωβουλή.

Παράλληλα, με εμφανή ειρωνεία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε : «Είναι “Τσιπρικός” και “προεδρικός” ο αγαπητός μου Δημήτρης Χατζησωκράτης ή ο Νίκος Μπίστης, που ήρθαν προχθές στο κόμμα από τη ΔΗΜΑΡ ή από το ΠΑΣΟΚ και είμαι εγώ δήθεν “αντιπροεδρικός”, που έχω στηρίξει όσο λίγοι τον Τσίπρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;» και απέρριψε ως πλαστά τα σχετικά διλήμματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν θέλει να κερδίσει ξανά εκλογές» είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα καταρτίσει και όχι εσωκομματικά ζητήματα και διαδικαστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης ανάφερε ότι «Το κεντρικό στοίχημα του Συνεδρίου, που είναι ένα μεγάλο γεγονός για κάθε κόμμα, είναι να μας δώσει μια ώθηση, έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να είμαστε πιο έτοιμοι  για να τις κερδίσουμε. Και να είμαστε, ως ένα κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς, ο κορμός μιας νέας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας».

Και πρόσθεσε ότι «Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας όχι στα δευτερεύοντα και τα τριτεύοντα, όχι σε αυτά που απασχολούν έναν εσωτερικό μικρόκοσμο, αλλά σε αυτά που “καίνε” τον κόσμο».

«Το κρίσιμο είναι να επεξεργαστούμε ένα πιο συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας -τι θα κάνουμε δηλαδή, αν γίνουμε κυβέρνηση-, με το οποίο θα επιδιώξουμε και συνεργασίες με άλλα κόμματα, διότι πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας…

Και επίσης να βγούμε από το Συνέδριο, πιο ενωμένοι απ’ ότι θα μπούμε. Πανστρατιά. Δεν περισσεύει κανείς. Θα κριθούμε όχι στις εσωκομματικές, αλλά στις εθνικές εκλογές», σημείωσε.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Διαφωνώ κατηγορηματικά και θέλω να το πω, εξαρχής, με φωνές που ακούω του τύπου “Τσίπρα διώξε τους παλιούς”,  “διώξε τα βαρίδια, για να καλπάσεις προς την εξουσία”.Δεν μπορώ να δεχτώ πλαστά διλήμματα και διαχωρισμούς, που λένε ότι όσοι υποστηρίζουμε -και είμαι ανάμεσά τους, ότι ο Τσίπρας καλό θα είναι να συνεχίσει να εκλέγεται από το Συνέδριο, πως είμαστε δήθεν “αντιπροεδρικοί” ή “αντι-Τσιπρικοί”. Δηλαδή, μην τρελαθούμε κιόλας… Είναι “Τσιπρικός” και “προεδρικός” ο αγαπητός μου Δημήτρης Χατζησωκράτης ή ο Νίκος Μπίστης, που ήρθαν προχθές στο κόμμα από τη ΔΗΜΑΡ ή από το ΠΑΣΟΚ και είμαι εγώ δήθεν “αντιπροεδρικός”, που έχω στηρίξει όσο λίγοι τον Τσίπρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι « Το κύριο θέμα είναι, αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές -κι έχουμε ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες να τις κερδίσουμε, χωρίς να είναι δεδομένο- το να κερδίσουμε σε αξιοπιστία. Που σημαίνει: Όραμα σαφές -ότι είμαστε ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και πιο συγκεκριμένο. Και νομίζω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε και μια ειλικρινή και τολμηρή αυτοκριτική για λάθη που κάναμε ως κυβέρνηση, για να πείσουμε ότι αυτή τη φορά, θα κυβερνήσουμε καλύτερα».