«Φωτιά» έχουν πάρει τα στέκια των τάσεων της Κουμουνδούρου, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλειοψηφία και μειοψηφία δίνουν τη μάχη για τον καλύτερο δυνατό συσχετισμό δυνάμεων.

Τα επιτελεία των τάσεων, που συνεδριάζουν σε φανερά και «μυστικά» γραφεία και που, παράλληλα, με τα επίσημα όργανα του κόμματος, κινητοποιούν τις δυνάμεις τους, οργανώνονται  και διαμορφώνουν τη στρατηγική τους, έχουν ως εξής:

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ: Επικεφαλής είναι οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Ζαχαριάδης. Ρόλο θέλει να παίξει και η Ρένα Δούρου.

ΟΜΠΡΕΛΑ: Λειτουργεί με 20μελές «διευθυντήριο». Οι επικεφαλής σε πολιτικό επίπεδο είναι οι Νίκος Βούτσης (πολλοί τον θεωρούν πραγματικό αρχηγό), Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης (θεωρείται ο πιο σκληρός απέναντι στον Τσίπρα), Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Βίτσας.

Συμμετέχουν, επίσης, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (αποκαλείται ο «θεωρητικός» των «53»0, ο Γιάννης Μπασκώζος, η υπεύθυνη Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καλαμαρά, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Αννέτα Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου, η Κατερίνα Κνίτου.

ΓΕΦΥΡΑ: Κινητήριοι μοχλοί θεωρούνται ο Νίκος Μπίστης και ο Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΡΕΝΕ: Αντώνης Κοτσακάς, Πάνος Σκορίνης, Πάνος Ρήγας και Διονύσης Καλαματιανός αποτελούν την ηγετική ομάδα.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι Ελευθερία Χατζηγεωργίου και Ιωάννα Πεππέ.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Μια ..κίνηση μόνος του! Συνεργάζεται με τους προεδρικούς, διατηρώντας την αυτονομία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη στάση του στο Συνέδριο-και μετά από αυτό!