Η απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των servicers, μπορεί να ικανοποίησε απολύτως τους διαχειριστές κόκκινων δανείων και τα… υπερκείμενα funds, βεβαίως βεβαίως και τις τράπεζες που τα έβγαλαν “στο σφυρί’, αλλά και ένα μέρος του οικονομικού επιτελείου – και όχι μόνο – της κυβέρνησης.

Όμως, όσοι βλέπουν μακρύτερα, εντός και εκτός κυβέρνησης, με πρώτη…στάση τις επερχόμενες εκλογές, προβληματίζονται από την προοπτική μαζικών πλειστηριασμών, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική δυσφορία και πιθανόν ανεξέλεγκτες και βίαιες καταστάσεις. Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε στην Ισπανία πριν μερικά χρόνια…

Είναι χαρακτηριστική η φράση πολιτικού στελέχους πρώτης γραμμής ότι “ακόμα και 10 πλειστηριασμοί να γίνονται την ημέρα, αν κάποιοι αφορούν σε κατοικίες, πρώτη ή δεύτερη, ο ξεσηκωμός της κοινωνίας είναι δεδομένος.

Είναι άλλο να πλειστηριάζονται επαγγελματικά, βιοτεχνικά ή βιομηχανικά ακίνητα και άλλο ακίνητα, στα οποία κατοικούν άνθρωποι”.

Μπορεί κάποιος να διαφωνήσει;

Προσθέτω ότι εκείνος ο περίφημος Φορέας Ακινήτων, που θα παίρνει το σπίτι του υπόχρεου και μετά θα του το νοικιάζει με χαμηλό ενοίκιο, με δυνατότητα εξαγοράς του κάποια στιγμή από τον σημερινό ιδιοκτήτη, πάει για το ερχόμενο φθινόπωρο και αν…

Διαβάστε ακόμη: