Ανοιχτά θα είναι από τον Σεπτέμβριο τα πανεπιστήμια για δια ζώσης μαθήματα αλλά η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό στο παρελθόν!

Όπως ξεκαθάρισε την Δευτέρα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, αυτό πρόκειται να είναι το καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημίων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό η είσοδος στα πανεπιστήμια

«Τα μαθήματα από την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν δια ζώσης. Δεν θα ξανά γίνουν εξ αποστάσεως. Τα αμφιθέατρα θα είναι ανοικτά για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως. Θα εξετάσουμε τους όρους που οι υπόλοιποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ή να είναι μέσα στα πανεπιστήμια. Τι τεστ θα πρέπει να κάνουν, εάν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός κλπ», είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν και εμβολιαστικά κέντρα και εντός πανεπιστημίων.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν όπως τον Ιούνιο. «Τα τμήματα θα αποφασίσουν αν θα γίνουν δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως».

Κεραμέως: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση»

Λίγες ημέρες πριν, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε κάνει λόγο για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια.

«Έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση από τα πανεπιστήμια να μας δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Είναι διαφορετική η συνθήκη για τα ανήλικα παιδιά για τον εμβολιασμό τους, χρειάζεται συναίνεση από το γονέα. Αλλά θα συζητηθεί τι θα γίνει και με αυτό το θέμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Κεραμέως.

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διά ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θα προχωρήσουμε τις συζητήσεις με τους ειδικούς και όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις, θα τοποθετηθούμε συνολικά. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα», πρόσθεσε.

Mε Πανεπιστημιακή Αστυνομία και εμβολιασμούς ανοίγουν τον Σεπτέμβριο τα ΑΕΙ