Μπορεί η πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα να θεωρούν δεδομένο την ώρα τούτη το όνομα του Ιωάννη Σαρμά, προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ωστόσο οι εκ των έσω πληροφορίες επισημαίνουν ότι «δεν έχει κλειδώσει», οπότε δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τυχόν εκπλήξεις!

Βάσει της παράδοσης και της προϊστορίας, για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είθισται να επιλέγεται ο αρχαιότερος των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κύριος Ιωάννης Σαρμάς πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει για το μεταβατικό χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να σχηματισθεί κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές!

Όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον κύριο Πικραμμένο το 2012 και την κυρία Θάνου τον 2015!

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, πληροφορίες που απορρέουν από τα άδυτα του Μαξίμου κάνουν λόγο για δεύτερες σκέψεις και για συζητήσεις που γίνονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο, σχετικά με το όνομα της κυρίας Μαρίας Γεωργίου, προέδρου του Αρείου Πάγου!

Η οποία φέρεται ως μια πιθανή λύση – έκπληξη για υπηρεσιακή πρωθυπουργός αντί του θεωρούμενου σίγουρου, βάσει της παλαιότητας Ιωάννη Σαρμά!

Λέτε; Μην το αποκλείετε!

Διαβάστε περισσότερα