Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για τον πανικό που έχει προκληθεί μετά από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα της γρίπης που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς όπως και πριν τρία χρόνια -προ κορωνοϊού- έτσι και τώρα, τέτοια εποχή εμφανίζονται κρούσματα γρίπης.

«Φορούσαμε 2 χρόνια τις μάσκες, δεν είχαμε κρούσματα γρίπης»

«Ο ΕΟΔΥ σωστά ενημέρωσε ότι υπάρχουν κρούσματα γρίπης, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Όμως κρούσματα γρίπης και πριν τρία χρόνια υπήρχαν τέτοιες εποχές. Όχι ότι είναι παρά πολλά, αντιμετωπίσιμα είναι. Απλά φορούσαμε δύο χρόνια τις μάσκες, δεν είχαμε λοιπόν κρούσματα γρίπης. Τώρα έχουμε», ανέφερε.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της γρίπης, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι θα αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό: «Τον Οκτώβρη και Νοέμβρη θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί για Η1Ν1 και όσο περισσότεροι εμβολιαστούνε, στην έξαρση, τέλη Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη, θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε χρόνο».

Κορωνοϊός: «Οι άνω των 60 να κάνουν την τέταρτη δόση από τώρα»

Για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι και αυτά θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη.

Πάντως επισήμανε ότι οι άνω των 60 να πάνε από τώρα να τα κάνουν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα καλύπτουν την τέταρτη δόση του κορωνοϊού.

Η κ. Παγώνη συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Τέλος, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, θέμα για το οποίο ο κ. Πλεύρης ήταν καθησυχαστικός. «Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα τις τακτικές εφημερίες υπερωρίες, είναι ντροπή. Αναγκάστηκαν να κάνουν 15 εφημερίες και είναι δύσκολο για ένα γιατρό να κάνει τόσες εφημερίες. 14 μήνες δεν έχουν πληρωθεί. Κι επιπλέον, δεν πληρώθηκαν οι εφημερίες στα Covid-19».

 

Διαβάστε ακόμη: