Μέσα στην εβδομάδα, πιθανόν την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή θα συνεδριάσει το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς δια μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά ζώσης!

Παρά τις προσπάθειες της Προέδρου κυρίας Λαζαράκου, δεν κατέστη δυνατόν μετά από κύκλο επαφών με τα μέλη του ΔΣ, να βρεθεί κοινά αποδεκτή ημέρα που να μπορούν να είναι όλοι παρόντες με φυσική παρουσία.

Οπότε στην πράξη αυτό σημαίνει πως η υπόθεση Ελλάκτωρ πάει πίσω, δεν θα εξεταστεί ούτε στο ΔΣ αυτής της εβδομάδας.

Καθώς, όπως αποκαλύψαμε προσφάτως, η Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς δεν θέλει το ζήτημα του Ελλάκτωρα να συζητηθεί μέσα από τηλεδιάσκεψη αλλά σε ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Επιτροπής διά ζώσης!

Καραμπινάτες υποθέσεις χειραγώγησης – εσωτερικής πληροφόρησης σε Πειραιώς – Alpha Bank στο επίκεντρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Επί του προκειμένου τώρα, τα τρία σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Επιτροπή είναι κατ‘ αρχήν αυτά της χειραγώγησης και εσωτερικής πληροφόρησης σε δύο μεγάλες τράπεζες, την Τρ. Πειραιώς και την Alpha bank, καθώς λίγο πριν τις αυξήσεις κεφαλαίου -μαμούθ παίχτηκε κερδοσκοπικό παιχνίδι!

Και η κυρία Λαζαράκου καλείται να ανταποκριθεί στα δεδομένα των καιρών και στο βάρος των περιστάσεων!

Το τρίτο θέμα αφορά την υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου της Παγκρήτιας σε συνάρτηση με το ντιλ που κυοφορείται με την HSBC.

Σχετικά πάντως με τις ομολογιακές εκδόσεις, οι πληροφορίες λένε πως πάει πίσω το νέο ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ της Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου λόγω πληθωρισμού, υψηλών επιτοκίων και αρνητικού κλίματος στις αγορές!

Θυμίζεται ότι η έκδοση του πρώτου ομολόγου τον Μάιο 2021 είχε σημειώσει υπερκάλυψη 6,7 φορές!