Παρασκευή, 30 Ιούλ 2021

Ετικέτα: Costamare

costamare Ναυτιλιακή

Η Costamare Inc. είναι ένας από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες και πάροχους εμπορευματοκιβωτίων για ναύλωση στον κόσμο.

Με 47 χρόνια ιστορίας στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και έναν στόλο 82 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και συνολική χωρητικότητα περίπου 559.000 TEU.

Ο στόλος της τα τελευταία 10 χρόνια σε αριθμό πλοίων έχει διπλασιαστεί, ενώ σε χωρητικότητα, που είναι το σημαντικότερο στοιχείο, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί ενώ ταυτόχρονα ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί.

Ο Όμιλος Costamare, είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με την έκδοση πενταετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας έως και 100 εκατ. ευρώ, μέσω μιας θυγατρικής της, η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Costamare, θα αποτελέσει την πρώτη επιχείρηση της ποντοπόρου ναυτιλίας που επιλέγει να αντλήσει χρηματοδότηση και από την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Η εταιρεία διαθέτει υγιή ρευστότητα και απολαμβάνει εξαιρετική πρόσβαση σε χρηματοδότηση από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους και επενδυτικά κεφάλαια, θεωρεί όμως σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα και στους Έλληνες επενδυτές να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της.

H ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία ελέγχει το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου, σκοπεύει να συνεχίσει να αναπτύσσεται, ενώ η στρατηγική του ομίλου, πρωτίστως στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρηματικών κινδύνων που ενυπάρχουν στον κλάδο.

Στο τέλος του 2020, η λογιστική αξία του ενεργητικού της Costamare ξεπερνούσε τα 3 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη της ναυτιλιακής συνεχίζεται, αφού από τις αρχές του 2021 μέχρι σήμερα η Costamare έχει προχωρήσει εξαγορές πλοίων αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων.

Costamare: Χτύπησε το καμπανάκι στο Χ.Α.

Costamare: Χτύπησε το καμπανάκι στο Χ.Α.

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Τετάρτη 26/5 την εταιρεία Costamare Participations με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά ...

Ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο της Costamare - Ξεκινά σήμερα 26/5 η διαπραγμάτευση

Βonus για το ομόλογο της Costamare

Μεταξύ του 2,7% και του 2,8%  κινείται το επιτόκιο στο πενταετές ομόλογο της Costamare το οποίο εμφανίζει υπερκάλυψη από την ...

Page 1 of 2 1 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ