Ο Ουλφ Κρίστερσον εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αργά ή γρήγορα», θα ολοκληρωθεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια σημερινής (16/01) κοινής συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σχετικά με το χρονικό πλαίσιο για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκλογές στην Τουρκία, ο κ. Κρίστερσον απάντησε: «Το συντομότερο δυνατόν. Όλοι γνωρίζουν και σέβονται το γεγονός ότι κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τον εαυτό της, όσον αφορά τη διαδικασία επικύρωσης. Η απόφαση της Άγκυρας αφορά την ίδια την Τουρκία».

«Είμαι πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και πως οι Σουηδία και Φινλανδία κάνουμε ακριβώς αυτά που υποσχεθήκαμε και δεσμευθήκαμε, σύμφωνα με το μνημόνιο. Αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε» υπογράμμισε ο κ. Κρίστερσον.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η σουηδική κυβέρνηση καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τις συνεχιζόμενες, συστηματικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον πολιτών και πολιτικών υποδομών, στην Ουκρανία.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον πολιτών αποτελούν εγκλήματα πολέμου», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Σουηδία θα συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ουκρανία, για όσο χρειασθεί. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας, «ειδικότερα όταν η Ρωσία στοχεύει στον διχασμό».

Διαβάστε ακόμη: