Σήμερα (07/02), ο νέος Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η πατρίδα του οποίου ενέκρινε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard” στην Ουκρανία, έφτασε στο Κίεβο, για μία επίσκεψη που δεν είχε προαναγγελθεί.

«Το πρώτο “Leopard” έφθασε στο Κίεβο. Θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα», γνωστοποίησε ο Ουκρανός ομόλογός του, Ολεξέι Ρέζνικοφ, αναρτώντας μία φωτογραφία, όπου απεικονίζεται μαζί με τον Μπόρις Πιστόριους να κρατά ένα μοντέλο του γερμανικού άρματος σε μικρογραφία.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα, μιλώντας στο AFP. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, προανήγγειλε ότι το Κίεβο πρόκειται να παραλάβει σύντομα 120 – 140 άρματα από δυτικές χώρες, κυρίως γερμανικά “Leopard”, βρετανικά “Challenger” και αμερικανικά “Abrams”. Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές και η Ουκρανία ανησυχεί ότι δε θα τα παραλάβει εγκαίρως για να αποκρούσει ενδεχόμενη ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας.

«Πράσινο» φως για την παράδοση 187 αρμάτων μάχης “Leopard” στην Ουκρανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης “Leopard” στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Business Insider.

Τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία –88 από τη Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG– η χρηματοδότηση για την επισκευή, ωστόσο, δεν έχει ακόμη εξασφαλισθεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η παράδοση των “Leopard” θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του έτους, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσουν οι απαραίτητες επισκευές, επισημάνθηκε στο δημοσίευμα.

Το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία εξακολουθεί –για την ώρα– να απορρίπτεται από το σύνολο των κομμάτων. Μετά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU)Τόρστεν Φράι, θεωρεί ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο».

Διαβάστε ακόμη: