Μια γιαγιά στη Βρετανία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συλλογή από χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Η Sylvia Pope από το Swansea, γνωστή ως Nanna Baubles, είναι περήφανη κάτοχος 1.760 εορταστικών στολιδιών και μπορεί να αναγνωρίστηκε από το Guinness World Records αλλά ελπίζει να φτάσει τα 2.000 μέχρι του χρόνου. Η Pope, που σύντομα θα γίνει 79 ετών, ξεκινά την εορταστική διακόσμηση τον Σεπτέμβριο και περνάει τους επόμενους μήνες, στολίζοντας το σπίτι της με εκατοντάδες μπάλες.

«Ήταν πίσω το 1999. Ο γιος μου, που ζούσε στο Μπράιτον, μας κάλεσε να περάσουμε την Πρωτοχρονιά μαζί του. Πήγαμε στο σπίτι ενός φίλου για ποτό και, όταν μπήκα, είχαν τα στολίδια στο ταβάνι. Ήταν φανταστικό. Σκέφτηκα, “Θεέ μου, αυτό είναι υπέροχο”. Ήταν από όλο τον κόσμο. Και μετά σκέφτηκα, “Θα το δοκιμάσω”», εξηγεί. Η συλλογή της περιλαμβάνει σήμερα μια τεράστια ποικιλία στολιδιών από όλο τον κόσμο, από ταξίδια της στα πολυκαταστήματα Harrods του Λονδίνου και Macy’s της Νέας Υόρκης μέχρι τοπικά μαγαζιά στην περιοχή της.

Στα αγαπημένα της συγκαταλέγονται ένας κάβουρας, ένα χάμπουργκερ, το Big Ben, χαρακτήρες της Disney και άλλα με μεγαλύτερη συναισθηματική αξία καθώς τα έφτιαξαν συγγενείς και φίλοι της.

Ωστόσο η πιο αγαπημένη της χριστουγεννιάτικη μπάλα είναι μια συλλεκτική με την βασίλισσα Ελισάβετ, που αντικατοπτρίζει την «αγάπη» για την μονάρχη, την οποία θεωρεί «υπέροχη». «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις όλα τα διαφορετικά είδη που μπορείς να αγοράσεις», λέει. «Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των παιδιών, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτά», προσθέτει.

Στη συλλογή της υπάρχουν επίσης κι άλλα «εορταστικά ρεκόρ», όπως η μεγαλύτερη λίστα ευχών προς τον Άγιο Βασίλη, με 124.969 ευχές από το 2017, και το μεγαλύτερο στολίδι-χιονονιφάδα που φτάνει τα 3.2 μέτρα και απέκτησε το 2019.