Βρισκόμαστε ήδη στις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη και μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την ωραιότερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα.

Μικροί και μεγάλοι μετράμε αντίστροφα τις μέρες για τις γιορτές, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη στολίσει και τα σπίτια τουςΔέντρα, μπάλες, γιρλάντες και εκατομμύρια λαμπάκια επιστρατεύονται κάθε χρόνο για να κάνουν την ζωή μας πιο γλυκιά, για περίπου δύο μήνες.

Και επειδή τα τελευταία χρόνια δεν χαρήκαμε τις γιορτές όπως θα θέλαμε, λόγω της πανδημίας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, φέτος δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να περπατήσει στους στολισμένους δρόμους της πόλης, να χαθεί στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και να χαζέψει τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, οι οποίες είναι από μόνες τους μια μικρή παράσταση σε κάθε γωνία των πεζοδρομίων.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κινούνται ήδη σε x-mas mood και τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα έχουν ντυθεί στα γιορτινά τους. Διακοσμήσεις και happenings έχουν ήδη στηθεί και περιμένουν το κοινό, αλλά το κυριότερο όλων είναι φυσικά οι festive βιτρίνες. Κούκλες, θεματικές παραστάσεις, κινούμενα ρομπότ, strass, φώτα, παγιέτες, χρυσόσκονη και κάθε είδος glamorous στολισμού έχουν πάρει θέση μπροστά στα τεράστια τζάμια, συνεπαίρνοντας μικρούς και μεγάλους.

Ας πάμε μαζί μια βόλτα στην Ευρώπη και ας απολαύσουμε τους φετινούς στολισμούς.

Bergdorf Goodman

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το φετινό θέμα της βιτρίνας τους είναι το παρόν. Έτσι βλέπουμε εντυπωσιακά παγωμένα γλυπτά, που έχουν σταματήσει το χρόνο στις χαρούμενες στιγμές τους.

Harrods


Το πιο διάσημο πολυκατάστημα του Λονδίνου εγκαινίασε τις διάσημες βιτρίνες του, τοποθετώντας τεράστια γλυπτά gourmet γευμάτων στα πιο λαμπερά και glam χρώματα, όπως το ασημί, το κυπαρρισί και φυσικά το κόκκινο των Χριστουγέννων.

Harvey Nichols


Ένα πολύχρωμο dance floor στήθηκε στις γιορτινές βιτρίνες του, που έχει ήδη γίνει το απόλυτο selfie spot. Μια γιορτή χρώματος και φωτός, που απηχεί το συναίσθημα της ελευθερίας στην επιλογή τα φετινά Χριστούγεννα.

Galeries Lafayette

Το πιο εντυπωσιακό πολυκατάστημα του Παρισιού έκανε ένα φαντασμαγορικό πάρτι, εγκαινιάζοντας την χριστουγεννιάτικη βιτρίνα για το 2021/2022. Το τεράστιο δέντρο δεσπόζει στο κέντρο, ενώ ο Άη Βασίλης έρχεται σαν άλλος αστροναύτης, για να προσγειωθεί στον πιο glam στολισμό.

Fortnum & Mason


Το κόκκινο είναι το χρώμα που φώτισε τους τοίχους και τα βικτωριανά παράθυρα του επιβλητικού κτιρίου, ενώ τα πιο χαριτωμένα ζωάκια βλέπουν στον ύπνο τους σκηνές από τα χριστουγεννιάτικα δώρα που ονειρεύονται για φέτος, και εμείς απολαμβάνουμε τους εντυπωσιακούς μηχανισμούς, που στήθηκαν επί τις βιτρίνας.

Le Bon Marché Rive Gauche


Ένα δέντρο από χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια σε κόκκινο και άσπρο και εκατοντάδες κουρτίνες από κίτρινα λαμπιόνια έντυσαν τους ορόφους του δημοφιλούς πολυκαταστήματος του Παρισιού.