Τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι άναψαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα τους. Τετρακόσια δέντρα κατά μήκος μιας έκτασης άνω των 2 χιλιομέτρων του δρόμου φωτίστηκαν με χιλιάδες λαμπερά χρωματιστά φώτα την Κυριακή ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Έπειτα από διάλειμμα ενός έτους λόγω της πανδημίας, ο κόσμος συνέρρευσε ξανά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι για να απολαύσει τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και άλλοι συμμετείχαν στην ετήσια τελετή φωταγώγησης. Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν λίγοι άνθρωποι μπορούσαν να εμφανιστούν λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, η περιοχή ήταν γεμάτη από κατοίκους και τουρίστες.

Μια 23χρονη φοιτήτρια είπε ότι επειδή δεν υπήρχαν τέτοιες εκδηλώσεις πέρυσι, τα φώτα την έκαναν ακόμα πιο χαρούμενη.
Ένας εργαζόμενος σε ένα κατάστημα με σουβενίρ στα Ηλύσια Πεδία εξέφρασε την ελπίδα ότι οι φωτισμοί θα έφεραν πολλούς ανθρώπους πίσω στην περιοχή.

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι στον κλάδο των εστιατορίων εμφανίστηκαν πιο απαισιόδοξοι, λέγοντας ότι δεν αναμένουν ότι ο αριθμός των πελατών θα επιστρέψει στο επίπεδο πριν από την πανδημία προς το παρόν.

Ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία ξεπέρασε τις 10.000 αυτόν τον μήνα. Ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα και σε κοντινές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Τα φώτα των Χριστουγέννων θα παραμείνουν αναμμένα ως τις 9 Ιανουαρίου.