Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά την Τετάρτη, συνεχίζοντας την πρόσφατη πτωτική τάση καθώς οι έμποροι αξιολογούν το ενδεχόμενο των μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του Δημοσίου υποχώρησε περίπου 3,6 μονάδες βάσης στο 3,8864%, έχοντας πέσει κάτω από το 4% την Πέμπτη για να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο.

Η απόδοση του τίτλου διάρκειας 2 ετών υποχώρησε 5,5 μονάδες βάσης στο 4,3818%.

Εν τω μεταξύ, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου υποχώρησε λίγο λιγότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,0071%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ξεπέρασαν τα υψηλά τους αφού η Fed την περασμένη εβδομάδα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρεις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων το 2024.

Η απροσδόκητα εύστοχη περιστροφή προκάλεσε απότομη πτώση της απόδοσης του τίτλου διάρκειας 10 ετών, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για ταχύτερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Οι ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων την Τετάρτη θα περιλαμβάνουν του τρεχουσών λογαριασμών στις ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο, ακολουθούμενη από τα υπάρχοντα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών του Νοεμβρίου και τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν επίσης δημοπρασίες για γραμμάτια του Δημοσίου 17 εβδομάδων 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 20ετή ομόλογα 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: