Ο S&P 500 μεταβλήθηκε οριακά τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελική συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το 2023. Εκεί προσβλέπουν για τυχόν σημάδια σχετικά με το πότε οι κεντρικοί τραπεζίτες θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Ο δείκτης της ευρείας αγοράς διακυμάνθηκε κοντά στην γραμμή μη μεταβολής ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,3%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 82 μονάδες, ή 0,2%.

Οι μετοχές της Macy σημείωσαν ράλι περισσότερο από 16% μετά την είδηση ότι ο λιανοπωλητής έλαβε προσφορά εξαγοράς για 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τεχνολογικές μετοχές Apple και Nvidia υποχώρησαν 1,7% και 2,2%, ασκώντας πίεση στον Nasdaq. Η μετοχή της Meta Platforms σημείωσε πτώση 3%.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο των Fed Funds σταθερό στο εύρος 5,25%-5,5%. Ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ αναμένεται επίσης να επαναλάβει τη δέσμευσή του για μείωση του πληθωρισμού στη συνέντευξη Τύπου του την Τετάρτη. Ήδη, το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME δείχνει ότι οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 45% τον Μάρτιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.

«Κανείς δεν περιμένει αύξηση, αλλά οι πιο θερμές από τις αναμενόμενες μετρήσεις του πληθωρισμού θα μπορούσαν να ρίξουν κρύο νερό στην ιδέα ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα έρθουν νωρίτερα παρά αργότερα». δήλωσε ο Chris Larkin, επικεφαλής συναλλαγών και επενδύσεων στο E-Trade.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν έκτο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κέρδος. Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές προσβλέπουν σε βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις κινήσεις της αγοράς και τις αποφάσεις μείωσης επιτοκίων που έλαβε η Fed.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη: