Η Nvidia καθυστερεί ένα νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για την Κίνα που έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να συμμορφώνεται με τους περιορισμούς των εξαγωγών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περίπου 0,5% στις συναλλαγές προσυνεδριακά, σε μια συντομευμένη ημέρα διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ.

Το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι η Nvidia είπε στους Κινέζους πελάτες ότι καθυστερεί την κυκλοφορία ενός τσιπ AI που έχει σχεδιαστεί για να συμμορφώνεται με τους κανόνες εξαγωγών των ΗΠΑ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το νέο τσιπ, που ονομάζεται H20, καθυστέρησε λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κατασκευαστές διακομιστών κατά την ενσωμάτωση του ημιαγωγού στα προϊόντα τους, ανέφερε το Reuters.

Η Nvidia δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό όταν επικοινώνησε το CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενίσχυσε περαιτέρω τους περιορισμούς των εξαγωγών τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Αυτοί οι κανόνες περιόρισαν την εξαγωγή των τσιπ A800 και H800 της Nvidia. Αυτοί οι ημιαγωγοί σχεδιάστηκαν επίσης ειδικά για την Κίνα.

Εκτός από το H20, η Nvidia ετοιμάζεται επίσης να κυκλοφορήσει δύο άλλα τσιπ συμβατά με εξαγωγές που ονομάζονται L20 και L2, ανέφερε το Reuters.

Η καθυστέρηση στο H20 θα μπορούσε να είναι μια οπισθοδρόμηση για τη Nvidia, η οποία βγάζει περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων της από την Κίνα και αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τοπικούς παίκτες όπως η Huawei.

Διαβάστε ακόμη: