Υποχώρησαν οριακά την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones να ολοκληρώνει το μεγαλύτερο σερί νικών της σε περισσότερα από έξι χρόνια, ενώ οι traders στάθμισαν τις τελευταίες εκθέσεις οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ο Dow διαπραγματεύτηκε 30 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,1%. Ο S&P 500 ήταν υψηλότερα κατά 0,1%, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,57%.

Οι μετοχές  της General Motors υποχώρησαν περισσότερο από 5% ακόμη και όταν η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος. Στον αντίποδα η General Electric, εν τω μεταξύ, αναρριχήθηκε σχεδόν 5% λόγω των ισχυρότερων από το αναμενόμενο εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Megacap τεχνολογικά ονόματα όπως οι Alphabet και  Microsoft έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους μετά το κλείσιμο της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Σχεδόν 130 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη δεύτερου τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτές περίπου το 79% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Ημέρα κερδών για τον Dow η χθεσινή

Ο Dow τη Δευτέρα κατέγραψε άνοδο άνω των 183 μονάδων, ή 0,5%, σημειώνοντας την 11η συνεχόμενη νικητήρια συνεδρία. Ο δείκτης 30 μετοχών έφτασε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 και είχε το υψηλότερο κλείσιμό του από τον Φεβρουάριο του 2022. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκαν κατά 0,4% και 0,2%, αντίστοιχα.

Ενώ μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων συνέβαλε στη διατήρηση του ράλι της αγοράς, η Wall Street περιμένει επίσης προσεκτικά την απόφαση πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη.

Εβδομάδα κεντρικών τραπεζών για τις αγορές με τα βλέματα στραμμένα στα σχόλια των προέδρων

Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα στοιχεία για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τίτλων της Fed δείχνουν μια πιθανότητα 98% αύξησης κατά τέταρτο της μονάδας. Οι επενδυτές περιμένουν τις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell σχετικά με τις προοπτικές του για την οικονομία καθώς αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό.

Διαβάστε περισσότερα