Οι μετοχές στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται ανοδικά σήμερα Παρασκευή, καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα και ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones προσπάθησε να επεκτείνει το σερί νικών του σε 10 συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 14 μονάδες, ή 0,04%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,2% και ο Nasdaq Composite προχώρησε 0,2%. Ο Dow βρίσκεται σε ρυθμό για δέκατη συνεχόμενη ημέρα κερδών, μια επίδοση που δεν έχει δει ο βασικός δείκτης από τον Αύγουστο του 2017.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές είναι πιθανό να είναι ασταθείς την Παρασκευή λόγω τεχνικών προσαρμογών, καθώς οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου σταθμίζουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να λάβουν υπόψη μια ασυνήθιστη εξισορρόπηση του Nasdaq-100 που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα.

Επίσης μεγάλος όγκος δικαιωμάτων προαίρεσης σε δείκτες και μετοχές λήγει επίσης την Παρασκευή.

Οι έμποροι εξακολουθούσαν να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά κέρδη μετά από μια εβδομάδα τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Ο γίγαντας των μεταφορών CSX μειώθηκε κατά 5% λόγω των ακαταμάχητων αποτελεσμάτων. Η American Express, εν τω μεταξύ, υποχώρησε 3,6%.

Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά κέρδη ήταν μικτά. Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει στοιχεία που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι κάτω από τον μέσο όρο τριών ετών του 80%, σύμφωνα με το The Earnings Scout.

Η Wall Street έρχεται από μια διαφοροποιημένη σε τάση συνεδρίαση

Ο S&P 500 και Nasdaq Composite έχασαν περίπου 0,7% και 2%, αντίστοιχα. Ο Dow Jones εξαιρέθηκε των τριών προσθέτοντας σχεδόν 164 μονάδες, ή περίπου 0,5%.

«Οι μικτοί ευρύτεροι δείκτες αντανακλούν πραγματικά τα μικτά κέρδη και τα οικονομικά δεδομένα που έχουν βγει», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments. «Πέρα από τα στοιχεία του Dow, βλέπουμε —σε όλους τους κλάδους— μεγαλύτερη πίεση πωλήσεων με βάση αυτά τα αποτελέσματα κερδών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Dow και S&P 500 ολοκληρώνουν την εβδομάδα με άνοδο περίπου 2,3% και 1%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο 0,4% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα