Ο Dow Jones Industrial Average ανέβηκε τη Δευτέρα, οδεύοντας προς το μεγαλύτερο σερί κερδών του από τον Φεβρουάριο του 2017, καθώς οι επενδυτές περίμεναν μια σειρά από βασικές εκθέσεις οικονομικών αποτελεσμάτων και μια σημαντική πολιτική απόφαση από την Federal Reserve.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,39%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,22%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,14%.

Η ενέργεια ήταν μεταξύ των δύο κορυφαίων αναπτυσσόμενων κλάδων στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%, αφού τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου και βενζίνης άγγιξαν το υψηλό τριών μηνών τη Δευτέρα.

Οι μετοχές της Halliburton ήταν υψηλότερα κατά περίπου 2%, ενώ η Devon Energy αυξήθηκε κατά σχεδόν 1%. Οι υπηρεσίες επικοινωνίας κέρδισαν επίσης περισσότερο από 1% ως μητρική της Google Alphabet σημείωσε άνοδο 2%, ενώ η Meta Platforms ενισχύθηκε κατά 0,7%.

Οι μετοχές υποχωρούν από την 10ήμερη άνοδο του βιομηχανικού Dow Jones

Ο δείκτης blue-chip Dow σημείωσε άνοδο 2,51 μονάδων την Παρασκευή, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι του από το 2017. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την εβδομάδα ανοδικά κατά 0,7%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,6% την ίδια περίοδο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα από περίπου 150 εταιρείες στον S&P 500 αυτή την εβδομάδα συν την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορούσαν να δοκιμάσουν το πρόσφατο ράλι.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας στο τέλος της συνεδρίασής της την Τετάρτη. Θα ακούσουν τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell για να πάρουν μια αίσθηση της θέσης της κεντρικής τράπεζας σχετικά με το τι θα συμβεί στη συνέχεια, καθώς προσπαθεί να κάνει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία.

Περίπου το 40% του Dow και το 30% του S&P 500 θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, Microsoft και Meta. Αρκετές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ετοιμάζονται να υποβάλουν έκθεση και είναι μια μεγάλη εβδομάδα για τις βιομηχανικές εταιρείες και τα μεγάλα πετρέλαια επίσης.

Διαβάστε περισσότερα