Ο Ορέστης Τζιόβας έδωσε συνέντευξή στο περιοδικό «Λοιπόν» για το MeToo και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Σε ερώτηση για το αν το κίνημα του MeToo θα ενδυναμώσει τον καλλιτεχνικό χώρο, ο ηθοποιός απάντησε: «Σίγουρα όταν υπάρχει ένα κίνημα τέτοιου είδους και υπάρχει ασφάλεια για να μιλήσεις γι’ αυτά τα πράγματα, ενώ πιο παλιά ένιωθες ότι μπορεί να εκτεθείς, τώρα προσέχουν όλοι πολύ περισσότερο το πώς φέρονται. Παλιότερα φερόντουσαν άσχημα γιατί ένιωθαν πως θα είναι προστατευμένοι και κανείς δεν θα μπορεί να τους ακουμπήσει. Αυτό όμως έχει αλλάξει».

Για το αν έχει βιώσει ποτέ κάποια κακοποιητική συμπεριφορά, ο Ορέστης Τζιόβας απάντησε: «Ήταν όλα διαχειρίσιμα. Μπορεί να μην έχω αποχωρήσει από κάποια συνεργασία, αλλά έχω θέσει τα όριά μου και για τους υπόλοιπους που έβλεπα ότι αντιμετωπίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές».

Όσον αφορά το αν συμφωνεί για την επιστροφή των τηλεοπτικών σειρών, στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην τηλεόραση, ο ηθοποιός ανέφερε: «Άλλο το καλλιτεχνικό έργο, άλλο η προσωπικότητα του καθενός. Μας έχουν αφήσει παγκοσμίως καλλιτεχνικό έργο άνθρωποι οι οποίοι ήταν φασίστες, κακοποιητές, είχαν ψυχιατρικά προβλήματα. Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν οι σειρές αυτές. Όταν σταμάτησαν να προβάλονται δεν ήταν εξαιτίας κάποιας δικαστικής απόφασης, αλλά των καναλιών. Οπότε, τώρα τα κανάλια έχουν την επιλογή να τις επαναφέρουν».

Τέλος, για άτομα που έχουν δεχτεί τέτοιου είδους καταγγελίες και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν, ο Ορέστης Τζιόβας ανέφερε: «Επειδή πλέον ο νόμος δεν μπορεί να κάνει κάτι, έγκειται στο ηθικό κομμάτι αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουλέψουν ή όχι. Νομίζω είναι στο χέρι του καθενός και του κοινού να το κρίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι πως κανείς δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί τους, για να μπορέσουν να επιστρέψουν».

Ορέστης Τζιόβας για τον εθισμό του: «Βγήκα πιο δυνατός, γιατί έδωσα μάχη για να επιστρέψω στην κανονικότητα»

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του γιου του, Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα